FREDESFredes (1.090 m) és el poble més septentrional del País Valencià a la Tinença de Benifassà (Baix Maestrat) amb una població de 16 habitants (2012).

Al nord s'enllacen una successió de sistemes muntanyosos des del Tossal d'Encanader fins els Ports de Tortosa – Beseit, en l'interior del mateix terme municipal se situa la part del Tossal del Rei punt d'unió del País Valencià amb Catalunya i l'Aragó.

El poble està envoltat d'un paisatge extraordinari, al centre de la Foia de Fredes en un petit altiplà en el que destaca la frondositat dels seus boscos i la multitud de camins i senderes que creuen per ell.

Històricament va formar part del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, per pertànyer des del segle XIII al monestir d'aquest mateix nom. Va rebre una primera carta de poblament al 1.236, i una definitiva de l'abat del monestir en 1.266. El monestir va ser fundat per Jaume I el 22 de novembre de 1223.

Fredes va ser abandonat durant l guerra dels Segadors amb el regnat de Felip IV pràcticament destruït per l'exercit francès. En 1977 Fredes va se annexionat a la Pobla de Benifassà situada a 5,6 km.


LLOCS D'INTERÉS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada