AGENDA 2018/19

Resum dels actes previstos entre,
el  20 d'octubre de 2018 i el 24 de febrer 2019

Dissabte 20 d'octubre de 2018
Montserrat
Coincidint en dia i hora amb la primera encesa de la Flama ara fa cinquanta anys. Aquest acte és un homenatge a aquest fet i a la Muntanya de Montserrat, on la comunitat benedictina ha acollit la Flama durant aquestes cinc dècades.
L'acte de petit format està reservat a totes les 70 entitats, que algun any han organitzat o han col·laborat en alguna de les successives renovacions i que des del món excursionista volen agrair a Montserrat la seva acollida durant aquests anys.
11.00 h Missa Conventual
12.30 h Acte institucional amb la participació del Sr. Jordi Mir, Sr. Jordi Merino i representant dels monjos.
13.30 h Trobada a la plaça principal i dinar de germanor (invitació de la FEEC)


Del 8 al 22 de febrer 2019
Barcelona
Exposició 50 anys de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana
Els cartell de les 49 Renovacions
Inauguració el dia 8 a les 8 del vespre.
Lloc: Unió Excursionista Catalunya - Gràcia. Carrer Encarnació, 131-133.Barcelona 
Organitza: Secció Arxiu de la UEC-Gràcia

14 de febrer 2019
Sabadell
A 2/4 de 8 del vespre a la Sala d'Actes de la UES Carrer de la Salut, 14-16
Unió Excursionista de Sabadell
Xerrada El gran repte de Pompeu Fabra, a càrrec de Montse Carbó, filòloga i sòcia de la UES Xerrada El Pompeu Fabra excursionista i exiliat, a càrrec de Jordi Mir, filòleg, professor universitari i iniciador de la Flama
Projecció del vídeo La 39a renovació de la Flama, de l'historiador i soci de la UES Lluís Fernàndez, sobre els actes que organitzà la UES l'any 2008
Amb aquest acte a l'entorn de la figura de Pompeu Fabra, la UES se suma a la celebració dels 150 anys del seu naixement, participant activament en l'homenatge que se li fa arreu de Catalunya


Dissabte 16 de febrer
Prada de Conflent
14:00 h Visita guiada al monestir de Sant Miquel de Cuixà (4€)
16:00 h Excursió de baixa dificultat pels voltants del Monestir
20:00 h Sopar al Complex esportiu de Prada: apetitiu/entrants, mandonguilles estofades i postres. Menú tancat (Gratuït).Places limitades (*)
22:00 h Concert (grup a confirmar)


Diumenge 17 de febrer 2019
Prada de Conflent
10:00 h Concentració a la Plaça de l'Església. Anem en comitiva fins el cementiri
11:00 h  Al cementiri, acte d'homenatge a Pompeu Fabra i encesa de la Flama de la Llengua.
11:40 h  Comiat a la Flama que inicia recorregut a peu cap a Montserrat.
11:45 h  Anem en comitiva des del cementiri fins al Complex Esportiu acompanyats per comparses del Casal de Conflent.
12:30 h  Al Complex Esportiu, acte institucional i lúdic. Agraïments. Actuacions diverses.
13:30 h Aperitiu ofert per l'ajuntament de Prada.
14:00 h  Dinar de germanor a la Sala Polivalent del Complex Esportiu: entrant, galtes de porc al forn i postres (18 € - inscripció prèvia) (*)

Diumenge 17 de febrer 2019
Tossal del Rei
10:00 h  Trobada dels participants a Fredes
10:30 h   Inici pujada a peu o en cotxe al Tossal del Rei
12:30 h (aprox) Encesa de la Flama al cim del Tossal del Rei vèrtex d'unió de tres territoris dels Països Catalans (Principat, País Valencià i Franja de Ponent)
14:00 h (aprox) Dinar a l'Alberg Font de LLuny (Pobla de Benifassà)
Reservas dinar (15€): Manuel Cabanillas: mcabanillas1714@gmail.com

Dilluns 18 de febrer 2019
Olot
El proper 18 de febrer des del Centre Excursionista d’Olot anirem a cercar la Flama de la Llengua a Camprodon, el CEEC ens entregarà la Flama encesa des de Prades i nosaltres serem els encarregats de portar-la fins a Ripoll. Ens agradarà molt que ens acompanyeu en la recollida de la mateixa, els horaris són:

7 h del matí recollida a Camprodon, primera etapa de excursió de 20km i 700md+
      Parada a Sant Joan de les Abadesses.
      Segona etapa de l’excursió de Sant Joan de les Abadesses a Ripoll amb 20km i 500 m 19 h del vespre arribada a Ripoll on farem entrega de la Flama.
Dijous 22 de febrer de 2019
Moià
Recepció de la Flama a Moià l'ajuntament farà un acte a la posta del consistori.
Sabadell
Posteriorment l'UES presentarà un acte amb la presencia de Jordi Mir. 

Dissabte 23 de febrer de 2019
Terrassa

El proper dissabte 23 de febrer tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa (Rbla. d'Ègara, 340) una taula rodona organitzada per Òmnium Cultural i Castellers de Terrassa amb el títol Cultura popular a Catalunya Nord: castells, foc i llengua. El propòsit de l'acte és conèixer la realitat de les entitats nord-catalanes per mitjà dels seus protagonistes, que seran a Terrassa amb motiu de l’actuació castellera que hi haurà a Montserrat en el marc del 50è aniversari de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
A la tertúlia, hi participaran persones vinculades a diverses entitats del Rosselló i del Conflent, molt especialment Aire Nou de Bao i el Casal del Conflent. Totes dues associacions aglutinen inciatives en forma de colles castelleres (Castellers del Riberal i Pallagos del Conflent), grups de foc (Diables del Riberal i Nyerros del Conflent) i la promoció de la llengua i la cultura catalanes per diversos conductes, entre els quals balls de Serrallonga, recerca de tradicions, teatre popular...
Els quatre tertulians seran: Laura Pi (actual cap de colla dels Castellers del Riberal i primera enxaneta de la colla), Rafael Renyé (excap de colla i periodista a Ràdio Arrels), Gerard Thorent (actual president dels Pallagos i expresident de La Bressola) i Jordi Taurinyà (president del Casal del Conflent). L'acte serà presidit per Anna Carol (presidenta d'Òmnium Terrassa) i moderat per Elisabeth Arpal (presidenta de Castellers de Terrassa). Parlaren de l'abast de la seves activitats, de les característiques singulars de les entitats nord-catalanes, de les relacions amb les catalanes del sud..., així com dels orígens, el present i el futur immediat.

Diumenge 24 de febrer 2019
Montserrat
Arribada de la Flama a Montserrat, per fer la renovació que es va fer fa 50 anys, i fer el relleu per la 51 ena Renovació.
08.00 h Trobada a Santa Cecilia
08.30 h Inici caminada al Monestir (Sortida puntual)
10.30 h Recepció de la Flama per part del Pare Abat
11.00 h Missa conventual
12.10 h Parlaments institucionals
12.30 h Festa de la 50a Renovació de la Flama a la plaça del Monestir, amb els castellers Pallagos del Conflent, Castellers del Riberal, Castellers de Terrassa i la Muixeranga de la Plana.
14.00 h Dinar de germanor (*). Preu a concretar.

(*)
Les inscripcions per aquest tres àpats s'han de formalitzar a través del gestor d'inscripcions del web de la FEEC abans del 10 de febrer.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada